Григор Димитров ще играе срещу бившия номер едно в света Рафаел Надал в благотворителния турнир "Марин и приятели" в Монте Карло, съобщи официалният сайт на състезанието.

Събитието е организирано от шампиона от Откритото първенство на САЩ по тенис Марин Чилич и има за цел да подпомогне две фондации в Монако - на принцеса Стефани за борба срещу СПИН, и в подкрепа на олимпийска програма за хора с интелектуални проблеми.

Турнирът на Чилич ще се играе на централния корт в навечерието на състезанието от сериите "Мастърс 1000" в княжеството. В програмата са включени четири двубоя. Гвоздеят ще бъде мини срещата между Димитров и Надал, която е и заключителна.

Междувременно Григор Димитров запази 11-ата си позиция в световната ранглиста. В подреждането при жените Цветана Пиронкова загуби две места и вече е 52-ра. Сесил Каратанчева пък продължава да катери нагоре, тя прогресира с 11 позиции и тази седмица е под номер 109. В момента Сесил участва на турнира в Чарлстън, САЩ, където успешно премина квалификациите.