На последния парад в Москва в чест на 70-годишнината от победата фоторепортерите забелязаха на трибуната пращящ от здраве мъж с брада, седящ до възрастен човек с шапка на танкист и медали на гърдите. Всъщност журналистите забелязаха не точно самия мъж, а по-точно – неговите маршалски пагони, пише „Московский комсомолец”.

Оказва се, че мъжът, наредил се до ветераните не само не е никакъв маршал, но дори и не е служил в армията.

Журналистите припомнят, че няма как на Червения площад да има човек с такова звание, защото единственият жив маршал на СССР е Дмитрий Язов – бивш министър на отбраната и член на групата, опитала да извърши преврат срещу Михаил Горбачов.

От „Московский комсомолец” издирили лъжеофицера и установили, че той се казва Сергей Крупко - инженер от централната аерологична лаборатория (поделение към метеорологичната служба), а на парада е попаднал, съпровождайки баща си - 99-годишния ветеран от войната Георгий Крупко. Крупко-син твърди, че са поканени на трибуната от протокола на Дмитрий Медведев.

Крупко-младши се представя пред журналистите като „секретен маршал от КГБ” – звание, което, разбира се, не съществува. Фалшивият военен обаче твърди, че го е получил лично от Юрий Андропов – бивш шеф на КГБ, генерален секретар на ЦК на КПСС и лидер на СССР. В историята на Съветите и Русия обаче никога не е имало и няма „секретни маршали”.