Със свое решение Върховният касационен съд отмени и върна на апелативната инстанция оправдателната присъда на Евелин Банев-Брендо за пране на пари. Процесът отива отново в САС "за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила"

Заедно с известния бос подсъдими за легализиране на средства, придобити от наркотрафик, са жената, с която живее - Моника Добринова, сестра й Десислава Дишлиева и доведеният му брат Симо Карайчев.

Според медийни публикации от януари т.г., Брендо е изчезнал от страната още през 2014 г., макар че чу оправдателна присъда на втора инстанция. По закон подсъдимият дори не е длъжен да се явява лично на съдебните процеси на втората инстанция. По този и по други подобни поводи бяха внесени предложения за промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), които точно днес бяха приети от парламента на второ четене.

Междувременно, докато е "в нелегалност", Банев дори издаде книга, която разпрати до определени редакции и се продава на пазара с голям успех.