Какво означава да си щастлив на работното място? Въпросът не е само в парите и това което работиш. Въпреки, че в България не се правят изследвания на това, американците отдавна гледат, смятат и казват кои труженици са най-щастливи и кои - най-нещастни.

Според изследване на компанията CareerBliss, публикувано в сп. Форбс, по ред на номерата петте най-щастливи работници са в следните браншове: издаване на софтуер, радио и тв разпространение, образователни услуги, управление на компании и предприятия, кино и видео индустрии.

Топ 5 на най-нещастните труженици е в браншовете административни услуги и управление на отпадъци, търговия на едро, недвижими имоти, търговия на дребно, услуги по настаняване и сервиране на храна.

Какво прави работата приятна или не? Нещата не са едно и две. За изготвянето на класацията CareerBliss използва осем категории. Това са хората, за които работите, хората, с които работите, разположението на работното място, подкрепата, която получавате, паричните поощрения, възможностите за растеж, културата в самата компания, както и начинът на работа.