"България без цензура" продължава да събира политически отломки от разноцветни партии, новата порция е от бивши гербери.

От партията на Бареков в сряда се похвалиха, че трима членове на БАСТА, партията на бившия земеделски министър от ГЕРБ Мирослав Найденов, са се влели в техните редици. Към "България без цензура" се присъединява и бившият депутат от ГЕРБ и неуспял кандидат-кмет на Велинград Ангел Даскалов. Той напусна Борисов със специална декларация, в която споделяше разочарованието си от ГЕРБ и желанието си да изчисти името си.

Към Бареков се присъединяват още Павел Димитров, Иван Петров и Костадин Хаджигаев. Тримата бяха областни лидери на партията на Борисов съответно във Варна, Хасково и Благоевград, но бяха сменени от постовете си от лидера през 2012 г.  След като бяха отстранени от постовете си те се превърнаха в големи критици на предишното управление, след края му създадоха и партия БАСТА. 

 "Това са хората, които са донасяли най-много гласове и успех на своята предишна партия. Те ще бъдат част от нашите предизборни щабове от името на "България без цензура", обясни Николай Бареков.

Новите членове на "България без цензура" също дадоха своите обяснения за партийната трансформация, която са претърпели:

„Идеята в БАСТА беше да бъдем алтернативна на ГЕРБ, на лошите практика, които се случиха там. Останахме верни на тази кауза до преди няколко дни. Оказа се, че БАСТА е патерица на ГЕРБ и Бойко Борисов. Шест месеца след учредяването на БАСТА, нищо не се случва в нея. Никой не желае да се коалира, да се партнира и да си сътрудничим. Те ни наричат гербаджиии. Явно това е поредният задкулисен проект на ГЕРБ. Ето защо ние решихме да се разделим с БАСТА”, каза Павел Димитров.