Джон Хана, познат ни от киното („Четири сватби и едно погребение“, „Плъзгащи се врати“, „Мумията“), излиза на британската театрална сцена в образ от пиеса на българския драматург Христо Бойчев. Актьорът е получил ролята на илюзиониста Хари Худини в спектакъла „Оркестър Титаник“. Публиката ще го види на 29 и 30 юли в независимия театър Pleasance в английската столица, както и на 5 август на фестивала в Единбург. 

53-годишният Джон Хана се завърна в театъра миналата година като Ваня в адаптация по „Чичо Ваня“ по Антон Чехов в лондонския театър „Сейнт Джеймс“. Актьорът не бе играл на драматичната сцена от 2008 г. Спектакълът бе на режисьора Ръсел Болъм, който постави една пиеса и у нас през 2013 г. – „Веселите уиндзорки“ в Народния театър.

В „Оркестър Титаник“ Джон Хана ще работи отново с Болъм. С това представление актьорът ще стъпи на шотландска сцена след 25-годишно отсъствие. Спектакълът ще бъде игран на театралния фестивал в Единбург от 5 до 31 август. Хана не е излизал пред публиката в родината си от студентските си години в Шотландската кралска академия за музика и драма в Глазгоу.

Площад Славейков