СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН – Българският гражданин Райчо М. (42 г.) бе изправен днес пред съда в германския град Дуйсбург, федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Той е обвинен в търговия с хора, принуждаване към проституция и нанасяне на телесни повреди.

Якият българин влезе в съдебна зала на Градския съд с оковани в белезници ръце и крака. Той е купил момиче в България, принуждавал го е да проституира и го е малтретирал брутално, гласи обвинението.

Райчо М. пребивал жертвата си Зара Ф. заради упорството й да продава тялото си. Поради строгия немски закон името на пострадалата е променено.

Точно на 22-я си рожден ден Зара трябваше да бъде в съдебната зала, за да даде показания срещу човека, превърнал живота й в ад.

Точно навръх 22-ия си рожден ден жертвата (вляво) трябваше да обяснява пред съда патилата си.

“Той ме заплашваше, че ще ме убие, ако не работя за него. Щял да стори и непоправимо зло на семейството ми. Биеше ме жестоко, за да ме принуди да проституирам. Той явно искаше да ме убие. Жестокостта му не спираше и когато от устата ми рукваше кръв. Принуждаваше ме да ям угарките му и да пия собствената си урина”, изплака пред съдебния състав клетницата.
Докато тя изповядваше страданията си, подсъдимият само кимаше неодобрително с глава. Като че ли той никога не е вършил подобни престъпления.

Мъките на Зара свършили, когато един ден успяла да избяга след поредния принудителен секс. Младата жена веднага се обърнала към полицията в Дуйсбург за помощ. След приключване на процеса тя е решена да се върне в България.