Димитър Бербатов още в първия си ден в Солун усети прочутите из цял свят фенове на ПАОК. Българинът получи невиждано в цялата си сериера досега посрещане, а още не е изиграл и една минута с черно-белия екип на тима.

Митко бе срещнат още на границата от запалянковци. Той пътува от България в черното си Bentley, в което возеше своя мениджър Емил Данчев и неговата дъщеря Ивелина.

Към 16:15 часа той пристигна на стадион "Тумба", където го чакаха хиляди на трибуните и край арената. Бербатов влезе в съблекалнята, където видя мястото си с името, както и фланелка с №10. Това ще е номерът на Митко по време на гръцкото му предизвикателство - отново за първи път, откакто играе професионално.

"Това е невероятно, рече Бербо пред публиката, след като излезе на терена. - Не мисля, че заслужавам това, аз съм един нормален човек, който играе футбол. Оценявам всичко, което правите за мен. Баща ми е роден на 50 километра от границата. Това значи, че сме като братя и аз ще се боря за вас. Искам да благодаря на господин Савидис (собственикът на ПАОК, бел. ред.) за неговото упорство и желание да ме доведе тук. Знам, че тази година ПАОК има юбилей - 90 години. Ще празнуваме заедно и ще постигнем големи успехи."

 

 

След това Бербатов изрита няколко топки в трибуните, раздаде автографи, направи си селфита... Снима бушуващата публика с телефона си и се прибра обратно в съблекалнята.

 

А късно снощи стана ясно, че Митко все пак е картотекиран в УЕФА и ще играе с новия си тим в Лига Европа.