Представители на фенския тръст "Синя България" показаха днес пред медиите специалната фланелка, с която "Левски" ще играе в юбилейния си мач по случай 50 години от дебюта в европейските клубни турнири. Събитието е на 10 октомври на стадион "Васил Левски" срещу шведския "Юргорден", който и тогава е бил съперник.

Тимът от "Герена" ще облече небесносиния екип - за пръв и последен път.

Историята на този екип датира от 1965 г., когато "Левски" става шампион на България и клубът прави специални фланелки за отборната снимка. След това ръководството ги подарява на играчите и те никога не се появяват в официален мач с тях. Но две пощенски картички - едната с целия тим, а другата с Георги Аспарухов, пуснати от „Български пощи” в милионен тираж, превръщат тениската в легендарна в съзнанието на феновете на "сините".

Номерът на Георги Аспарухов.

Фланелката е в две версии. Първата е ретро - максимално автентична, с леки промени. Тя е от памучна материя, няколко бродерии и етикети, без комерсиални брандове и с легендарния номер 9 на гърба. През месец октомври се очаква и спортната версия, която се произвежда от клубния партньор Joma. Тя е изработена от полиестер и с нея отборът ще излезе за двубоя с "Юргорден". 

Ретро фланелката ще се продава на цена 50 лева, а спортната - 72 лв. И двете ще бъдат пуснати в лимитиран тираж от 1000 бройки.