Юрген Клоп даде първата си пресконференция като мениджър на "Ливърпул". И почна с лафовете, направили го един от най-харизматичните треньори във футбола.

Английски журналист попита бившия наставник на "Борусия" (Дортмунд) как се определя.

"Аз съм един нормален човек от Черната гора (бел. ред. Клоп преведе на английски Шварцвалд, откъдето произхожда), няма да се сравнявам с гениалните мениджъри от историята на "Ливърпул". Не е моя работа да мисля за тези неща. Никой от тези хора не е казал на първата си пресконференция, че иска да бъде легенда", рече Клоп.

Репортерът настоя, че Жозе Моуриньо се определя като Специалния. В тази светлина, как се вижда германецът?

"Аз съм абсолютно нормален човек. Е, добре, щом настоявате - аз съм Нормалния. Майка ми ще се гордее с това", рече Юрген и разсмя аудиторията.

"Надявам се, че ще се наслаждавам на работата си. Всички ме предупреждават за британската преса, така че от вас зависи да покажете, че тези хора са лъжци", добави с усмивка и отново през смях човекът, от когото феновете на "Ливърпул" очакват само едно - титлата на Англия.

В тази връзка той обяви, че до четири години "Ливърпул" със сигурност ще е станал шампион поне веднъж. Той подписа за три години за 18 милиона паунда - по 6 на сезон.

"Искам феновете на "Ливърпул" да вярват, да изоставят вече съмненията. Мога да им обещая футбол на "пълна газ". Искам да печелим по специалния начин на "Ливърпул", пред мен няма друга алтернатива, каза германецът. - Да водя този клуб е най-специалната чест, която мога да си представя. Това е най-интересната работа на света."

По повод комисията по трансферите, с която ще работи на "Анфийлд", Клоп заяви, че иска единствено първата и последната дума да се негови. Всички обсъждания ще бъдат "по средата", но те нямало да са дълги, тъй като "червените" ще се интересуват само от топ играчи.

Футболният свят буквално полудя покрай назначението на Клоп. Всички чакат с нетърпение дебюта на германеца в английския футбол идния уикенд.