Съпредседателят на парламентарната група на Реформатоския блок Найден Зеленогорски (ДБГ) няма да се извини на премиера Бойко Борисов за твърденията си, че на местния вот в Плевен е имало купен вот за ГЕРБ в ромските секции. Това стана ясно от думите на Зеленогорски пред бТВ. В нощта на изборите по повод сигнала, който Зеленогорски подаде срещу ГЕРБ в Плевен, Борисов заяви:  "Найден трябва да ми се извини! Цял ден слушам реформаторите какво правят, дума не съм казал!".

"Ще му се обадя (на Борисов), за да му обясня какви са фактите. Наш застъпник беше ударен и заплашен с убийство. Да видим фактите заедно", каза Зеленогорски.

Той каза, че е донесъл протоколите от с. Буковлък. От тях личи, че в най-голямата ромска секция 99% са гласували за кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков. Зеленогорски добави, че това не е единствената секция, в която има подобни резултати.

"В село Буковлък резултатът е 98% на 2%. Ако говорим за напрежение, то е между Реформаторския блок и една клика в Плевен, която дерибейства по невероятен начин, който нанася поражение ина ГЕРБ. Спартански отне 35% от потенциала на ГЕРБ, това трябва да означава нещо", каза Зеленогорски.

Той споделил доказателствата си за контролиран вот с областната дирекция на полицията. И допълни, че на последните парламентарни избори ромският вот е бил за ДПС.

"Върви си пакетно години наред", уточни Зеленогорски.

Според него преливане на гласове от ДПС към ГЕРБ е имало на много места в България. Зам.-шефът на ДБГ обаче не обвинявал директно ГЕРБ за купуването на гласове в Плевен.

"На втория тур Стойков бе подкрепен от много партии", напомни Зеленогорски.

ГЕРБ и Реформаторският блок не били врагове.

"Когато бият застъпник от РБ пред очите ми и го заплашват, че няма да излезе жив от селото, аз как да реагирам", попита Зеленогорски.

И допълни, че тези заплахи са били отправени от хора от ромската общност. Според него в деня преди вота Стойков е имал среща с местните ромски босове.

По сметки на Зеленогорски в Плевен на първия тур са били купени около 12 хиляди гласа.