"На лов за бежанци" са били кметът на Малко Търново и директорът на Природен парк "Странджа". За геройството, сравнено с отстрела на 150-килограмово диво прасе, ги похвалиха от пресцентъра на парка - държавна институция под шапката на земеделското министерство.

За повече достоверност съобщението за "улова" е съпроводено със снимки - на група мъже, насядали на тревата между дърветата. Новината прилича по-скоро на сводка на МВР, а дали е проява на лош вкус и цинизъм, преценете вие. Публикуваме я във вида, в който я открихме на фейсбук профила на ПП "Странджа". Оригиналният правопис е запазен.

"Директорът на ПП "Странджа" и кметът на община Малко Търново на лов за бежанци

Вчера директорът на Природен парк "Странджа" инж. Димо Димов и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев заловиха 56 бежанци. Това стана по време на ловен излет в ловно поле "Изсипаната нива" в м. "Моряне" между селата Звездец и Евренозово.

Докато мъжете прекарват приятно своя уикенд в гората се натъкват първо на група от 13 човека сред, които има жени и деца. Малко по-късно залавят втора група от още 43-ма млади мъже, които според тях са били авганистанци =. С адекватните си действия те не позволяват на никой да избяга. Викат дежурни от Гранична полиция, които прибират мигрантите. Действието се развива в обедните часове на неделния ден.

Въпреки, че още по обяд лова на бежанци е бил успешен, малко по-късно кметът на общината Илиян Янчев отстрелва и 150-килограмов глиган с един изстрел.

23.11.2015 г.
ДПП "Странджа"