Проф. Драгомир Драганов е получил пет месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок. Той няма да има право да управлява автомобил за срок от 14 месеца и ще трябва да плати 100 лева глоба, съобщава "24 часа".

В началото на април той бе хванат за пореден път с високо количество алкохол в кръвта си, докато шофирал колата си - този път 2,44 промила. По-късно пред медиите той обясни, че бил пил "100 грама водка с таратор, защото таратор без водка не е таратор". Това стана повод за поредица подигравки в социалните мрежи.

Дни след инцидента Софийският университет съобщи, че проф. Драганов ще се пенсионира от 1 юли тази година, но това нямало общо с провинението му. 

Това бе трето нарушение за преподавателя. През 2010 г. Драганов също бе заловен да кара с 2,1 промила, а през 2012 - с 1,56 промила алкохол в кръвта около 10 часа сутринта на Околовръстното шосе в София.

В края на миналата година името му беше свързано и със скандален клип, разпространен от Ранобудните студенти, в който Драганов, в компанията на проф. д-р Константин Рабаджиев, употребява алкохол в сградата на университета, където това е забранено.

Двамата професори бяха едни от най-големите противници на окупацията на Софийския университет. Те обявиха видеото за опит за саморазправа и злепоставяне от страна на студентите.