Уволнената и разследвана съдийка от СГС Румяна Ченалова днес бе привикана в Следствения отдел на Софийската градска прократура да дава показания. Пред БНР Ченалова обясни, че така и не са ѝ казали точно по кое дело я разпитват, а са й задавали разнообразни въпроси, свързани както със записите на нейни разговори с Владимира Янева, така и по други дела.

ПРОКУРАТУРАТА ВОДИ ПРОВЕРКИ ПО "ДВЕТЕ КАКИ"

Освен това Ченалова е била предупредена да не оповестява точно за какво е викана, за да не наруши следствената тайна.

Според нея за изясняване съдържанието на тези разговори е редно да бъде канена и бившата шефка на СГС Владимира Янева, както и непременно да се изискат разпечатки от мобилните оператори, за да се изясни имало ли е например разговори на Янева с главния прокурор, с председателя на ВАС, членове на ВСС не само около "Червей" през януари и февруари т.г., а и преди това. После за пореден път прогнозира, че едва ли това ще се случи.

КАК "КАКИТЕ" НЕ СЕ СРЕЩНАХА НА ОЧНА СТАВКА

Днес обаче Ченалова обеща интересна информация за първата осъдителна присъда на бившия  вътрешен министър Цветан Цветанов за 6-те "не", с които не е позволил подслушване на бивш бопаджия. Не каза каква е тя, защото делото все още не е решено от ВКС, но щяла да  я оповести.

"Става въпрос за интересни процеси, обясняващи поведението на редица публични личности, сред които и Алексей Петров", каза Ченалова, като отказа всякакви подробности (Ченалова беше съдия по сагата "Октопод" срещу Петров, б.р.).

Както Клуб Z писа, в поредицата от записи, разпространени от "Биволъ", става въпрос за някой си "Цветан" и "Цецо", който бил бесен и натискал премиера да "опраска" Владимира Янева. Вчера бившият вътрешен министър Цветан Цветанов каза, че не се разпознава в тях.