Лондонските "Арсенал" и "Челси" се класираха за плейофите на Шампионската лига, като заличиха лошия си старт в груповата фаза. "Артилеристите" бяха в доста тежко положение в група F, тъй като задължително трябваше да спечелят срещу "Олимпиакос" в Пирея - при това с минимум два гола разлика, за да заличат аванса на гърците от първата среща.

Тимът на Арсен Венгер изнесе лекция и доминираше изцяло. Френският национал Оливие Жиру се отчете с хеттрик - в 29-ата, 49-ата и 67-ата минута от дузпа. "Арсенал" и "Олимпиакос" имат по 9 точки, но британците са на осминафинал благодарение на споменатите по-добри показатели. Южните ни съседи поне продължават в Лига Европа. Безапелационен победител в квартета е "Байерн" с 15 точки.

В група G "Челси" срази "Порто" с 2:0 у дома и оглави класирането, а същевременно прати "драконите" в Лига Европа. В другия двубой "Динамо" (Киев) спечели с 1:0 срещу "Макаби" (Тел Авив) и зае второто място. Воденият от сърбина Славиша Йоканович израелски тим остана без нито една точки и само с един отбелязан гол.

"Барселона" очаквано не срещна трудности в група E и е №1 с 14 точки. Точката, която "Байер" (Леверкузен) взе от каталунците при 1:1 на немска земя, се оказа недостатъчна за продължаване на плейофите. Драмата тук бе уникална, тъй като "Рома" се измъчи за 0:0 срещу "БАТЕ Борисов". В крайна сметка "аспирините" и "вълците" имат по 6 точки, но втората позиция е за итилианския тим. БАТЕ остана последен с 5 пункта.

Най-неатрактивна бе група Н, но пък там развръзката бе неочаквана за мнозина. "Валенсия" имаше шанс за второто място, но за целта трябваше да победи "Лион", а "Гент" да падне от вече класиралия се "Зенит" (Санкт Петербург). Не стана нито едното, нито другото. Французите спечелиха на испанска земя с 2:0, а белгийците стигнаха до 2:1 срещу "Зенит" и ще играят в Лигата и напролет. "Валенсия" отива в Лига Европа.