Делян Пеевски е придобил акциите на още четири компании, съобщи capital.bg. Това се разбира от публикувани днес декларации на депутата от ДПС в сайта на парламента - с месец закъснение.

Подадените от Пеевски декларации по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси са с дата 27 ноември. Чрез тях той уведомява, че е собственик на  Intrust Ltd, Redwood Capital Ltd и Uno de senso Group Ltd. В първия работен ден на годината Пеевски декларира, че е придобил и 100% от компанията Richi International Ltd.

По-рано днес се разбра намерението на компанията "НСН Инвестмънт", в която Пеевски притежава 90% от капитала, а останалите 10% държи майка му Ирена Кръстева, да купи до 50% от веригата за битова техника и електроника "Техномаркет", показва справка в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията. Преписката по случая е заведена с номер 1 за 2016 г. 

ОСНОВАТЕЛЯТ НА ТЕХНОМАРКЕТ: НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ Е ПЕЕВСКИ, НО Е МНОГО ЛОГИЧНО

През тази фирма Пеевски държи 5% от "Булгартабак", 18% от пловдивската фабрика за цигарени опаковки и гилзи "Юрий Гагарин" и 100% от компанията "Десентиа България".

За момента не може да се установи къде са регистрирани въпросните компании и с какво се занимават, поради липса на достатъчно данни. 

Очаквайте подробности!