Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Сигурно и без АБВ ще има кабинет. Но ние настояхме да поемем ангажимент за политики, които трябва да се приложат, и затова оставаме в кабинета."

Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в ефира на бТВ тази сутрин. Той коментира настоящата ситуация в управляващата коалиция.

Вицепремиерът заяви, че след повече от година наистина е време да се преговорят приоритетните политики на правителството. Но за разлика от РБ, които правят анекс към споразумението си с ГЕРБ, АБВ смятат, че трябва да се обърне поглед към оригиналното споразумение, подписано от ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ.

ЦВЕТАНОВ: АНЕКСЪТ С РБ - ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА

"Ние трябва да забележим, че от една година насам коренно се промени ситуацията около България. Нямаше бежанци, нямаше това напрежение в Близкия изток, това напрежение между Русия и Турция. Това, което ние настояваме от партньорите, е да се погледне декларацията, която се подписа при съставяне на правителството, и да се види какво сме направили и какво можем да направим", обясни Калфин.

И даде пример за противоречие на Реформаторския блок спрямо това, което са подписали в споразумението:

"Този текст е интересен - "Да не се допуска политическо или лобистко влияние върху ВСС". Ябълката на раздора - да няма превес на прокурорите в квотите, е против това, което те са подписали преди година."

Той коментира и твърдата позиция на АБВ, които заявиха, че ще подкрепят правителството, само ако Ирина Бокова бъде номинирана за български кандидат за главен секретар на ООН.

ПЪРВАНОВ С УЛТИМАТУМ: ИЛИ НОМИНАЦИЯ НА БОКОВА, ИЛИ СТАВАМЕ ОПОЗИЦИЯ

"Не си служим с ултиматуми, по-скоро предупреждаваме", заяви вицепремиерът. "Специално в случая с г-жа Бокова въпросът не е персонален или за едно място. На българите им е внушено, че ние имаме, по някаква ротация получаваме позиция в ООН, това не е така, там е тежка битка, ние имаме определени шансове и те не са големи."

Той допълни, че е притеснителен фактът, че България се бави да посочи кандидат, защото това не е голям, но е уникален шанс. 

"Едното обяснение е, че не знаем как се прави кампания, това го изключвам, защото България е правила кампании. Другото обяснение е, че някой просто не иска да имаме успешна кандидатура. Това е нелепо", отбеляза той и допълни, че г-жа Бокова няма "да остави дълго време името й да се подмята по този начин."

Като друга основна критика към властта той посочи изненадващите политики, които се предлагат в последния момент:

"Стилът да се предлагат някакви политики, без обсъждане, без да се говори с хората, това прави лошо впечатление", определи той.

Калфин коментира и предстоящите президентски избори, като обясни целта на обсъжданията, които АБВ организира под наслова "Президентът - лидер или придатък на изпълнителната власт":

"Ако погледнем последните избори, дебатът за тях започна два-три месеца преди изборите, когато се изясниха кандидатите. Нашата цел е преди кампанията да се изясни каква е задачата на президента, какво търсим - някакъв представителен човек, който да седи, или активен политик с мнение?" 

Вицепремиерът намекна, че лидерът на АБВ Георги Първанов няма да се кандидатира за президент и да поставя спора за това дали в България може да се приложи руският модел - ако президент, минал два мандата, прескочи един, да може да вземе и трети.

"Има поле за тълкуване в двете посокки, но надали ще изпаднем в излишно тълкуване на Конституцията", заяви Калфин.

Той коментира и случая с пребиването и смъртта на Тодор Йорданов във Враца, особено за причините за насилието в страната:

"Не вярваме на институциите. Саморазправата започва да подменя вярата в институциите."

АУТОПСИИТЕ НА ТОДОР НЕ КАЗВАТ КАКВО Е ПРИЧИНИЛО СМЪРТТА МУ

На въпрос дали социалното министерство може да направи нещо за семейството на Тодор, които нямат средства дори за погребението му, Калфин отговори:

"Ще помоля от социалните служби да ги посетят, нека видим от какво имат нужда. Каквото можем, ще направим за тях."

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

На мен също ми е неприятно, че името на България се подмята около това на убийцата Бокова. Да се оттегля при брат си и да поемат заедно вината с каквото искат.

агент Гоце и "Боката" - изверг и убиец!

Абе, Калфа, абе, комунизино! Абе, тъпа чугунена кратуно червена, задръстена от ръждясали сърпове и чукове! Дъщерята на най-зловещия и свиреп комунистически изверг и убиец, няма да бъде българската кандидатура за Генерален секретар на ООН! Не го ли разбра бе, кратуно червена? Няма да стане вашата, особено на агент Гоце - отвратителния и долен доносник на ДС, който, с фалшификации и измами, два мандата мафията назначаваше за президент на нещастната ни държавица! Татко й на гоцевата любимка, Ирина Бокова, чугунена кратуно червена, собственоръчно е инквизирал и убил стотици невинни българи, голяма част от които - цвета на нацията ни! За да останат простаци като правешкия говедар и като татко й на гоцевата любимка, в милицията са му викали "Боката", бил е специалист по скачане с мръсните си милиционерски ботуши по гърдите на жертвите и така ги е умъртвявал! Дъщерята на този изверг и изрод ли се гласите да предлагате за Генерален секретар на ООН бе, кратуно чугунена червена? Ти срам нямаш ли бе, мерзавецо? За агент Гоце, Републиканският убиец на животни от защитени видове не говоря! Той е извън всякаква класация с безпардонната си наглост и комунистически цинизъм, усвоени в школите на ДС!

Да не разваляме и без това безличното ООН.

Развеселен

Калфин е умен мъж, но не го подкрепям за Бокова. Разбирам го обаче - той си разсъждава от лява гледна точка

НЕ НА БОКОВА

Причината за НЕПОДКРЕПА, не само на Бокова, но и на Сталина комунистката е много прост. Те са елементи на кървавочервеното комунистическо минало, предрешило се набързо в цветни демократически дрешки.Те никога нищо не са свършили за България и за който и да било, а са използвали положелието си и момента за да се облагодетелстват лично, допринасяйки по този начин за сриването на международните институциии до такава степен, та те да изглеждат по този плачевен, компромитиран и безлисен начин по какъвто изглеждат сега. Кризата на доверие в ЕС, ЕК, ЮНЕСКО, ООН е личен принос на позорища като БОКОВА И КРИСТАЛИНА, примъкнали се в тези места, с връзки и далавера, за която много повече би им прилягал затворническия пейзаж.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.