Премиерът Бойко Борисов се срещна днес с министъра на образованието Тодор Танев, чиято оставка поиска в четвъртък, съобщи "Стандарт". В разговора са взели участие и четиримата депутати от Гражданския съвет на Реформаторския блок Гроздан Караджов, Петър Славов, Мартин Димитров и Иван Иванов, от чиято квота Танев бе излъчен за министър.

На срещата станало ясно, че той не възнамерява да остава в правителството, макар вчера да заяви, че ще си тръгне, само след разговор с премиера Бориков.

ТОДОР ТАНЕВ: НЯМА ДА ПОДАВАМ ОСТАВКА ПРЕДИ МЪЖКИ РАЗГОВОР

Танев е подаде оставка в понеделник или вторник, след като бъдат подготвени необходимите документи. И казал пред Борисов, че съзира атака срещу министерството

Борисов пък му благодарил за свършената работа и го уверил, че и занапред ще търси мнението му. Реформаторите пък казали, че са доволни от работата на своя представител в кабинета. На срещата не станало дума за Меглена Кунева, която беше номинирана от реформаторите за следващия образователен министър.

РЕФОРМАТОРИТЕ ИЗПРАТИХА SMS НА БОРИСОВ: МЕГЛЕНА КУНЕВА Е

"Премиерът имаше въпроси към нас. Това е неформална среща и не мога да давам информация за нея", каза след края й Гроздан Караджов пред "24 часа".

Борисов не се е интересувал от номинацията на РБ на Меглена Кунева за нов министър на образованието, потвърди Караджов. Освен това не е искал от реформаторите да молят Танев да си подаде оставката.

А помолен да коментира дали е имало съпротива от страна на Танев да се оттегли Караджов посъветва медиите да попитат самия него.

"Не знам за информация нито в едната посока, нито в другата. Ние имаме добра оценка за работата на министъра и смятаме, че той е достоен човек", каза Караджов.

На въпрос дали има други варианти за министър на просветата въпреки номинацията на Кунева Гроздан Караджов отговори, че има всякакви възможности.

"Тези решения не се взимат при премиера", заяви той.

Гражданският съвет на Реформаторския блок се събира в понеделник.