"Мисия Лондон 2" е важна единствено от една гледна точка и тя не се отнася нито до възпитанието и "сценариите" на публиката, нито до маниерите на членовете на правителството.

Случката всъщност демонстрира, че Борисов вече сериозно се възприема от голяма маса хора за свързан с Пеевски. И имиджът на премиера страда от това, което пък няма как да не доведе и до електорални последици за ГЕРБ.

АРНАУДОВА: КАКВО ВИЖДАТ В ОГЛЕДАЛОТО СОБСТВЕНИЦИТЕ НА БТВ И НОВА СЛЕД СРЕЩА С ПЕЕВСКИ?

Реакциите на публиката в Лондон - точно като във фокус група - са показателни именно за този факт. Питанията за въпросната свързаност вече не могат да се парират с възклицания като "абсурд" или "категорично невярно", нито пък могат да се отклоняват с отпратки към борбата с контрабандата.

От ПР-гледна точка вече не работи бягането от съдържанието на темата, а именно съешаването на ГЕРБ с ДПС по съдебната реформа, чадъра над Пеевски по отношение на КТБ, директните обвинения за контролиране на магистрати от кръговете около ДПС, по които ГЕРБ и Борисов остават безучастни и т.н.

ЗАЩО НЕ ЧУВАТЕ ЛОНДОНСКИ ВЪПРОСИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ТЕЛЕВИЗОР

Всъщност "Мисия Лондон 2" показва и несъстоятелността на сложната "балансираща" роля, с която Борисов сам се е натоварил: да жонглира между икономическо-медийните кръгове около Пеевски и техните критици.

Хората правилно усещат, че балансьорът повече играе в единия отбор. А и Европейската комисия, и "Шпигел" наскоро напомниха за това подозрение.

Коментарът е от фейсбук профила на Даниел Смилов. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.