Турция изпада в паника и действа непредсказуемо, заяви по БНТ Михаил Константинов. Провалът на плановете на Реджеп Ердоган да стане определящ фактор в Близкия изток и на Балканите води до несигурност и предизвиква такива ходове като забраната за влизане в страната на българските граждани Ахмед Доган и Делян Пеевски, коментира професорът.

Отношенията на ръководството на ДПС с ръководството на Турция не са добри отдавна, при последното си посещение турският президент не се срещна с тази партия, а с други политици, добави той.

Ръководството на ДПС в случая със свалянето на руския самолет зае национално отговорна позиция, каза Константинов и уточни - за разлика от предишното водачество на Местан. Според него Турция е трън в обувката на НАТО, защото дала повод на Русия да се настани трайно в Сирия. Професорът предрече скорошно падане на правителството на Давутоглу и сериозно разклащане на властта на президента Ердоган.

Новите политически проекти нямат шанс да влязат в Народното събрание самостоятелно, тъй като гласовете, които ще получат, няма да са достатъчни, прогнозира Константинов и нарече евентуална коалиция между Лютви Местан и Радан Кънев "пълна дивотия", която няма да се случи.