Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с целия състав на столичното следствие по повод дадените от следователя Бойко Атанасов няколко интервюта за нередности в следствието. 

БОЙКО АТАНАСОВ: ЦЯЛОТО СЛЕДСТВИЕ СЕ ВДИГНА КАТО ДРУЖИНА ЗА "УБИЙЦИТЕ" НА ПЕЕВСКИ

След това Цацаров специално се срещна с журналисти - нещо, което не е правил от няколко месеца. Той обобщи, че огромната част от колегите на Атанасов не споделят изнесеното от него, като например това, че столичното следствие е разделено на сектори, които работят по различни направления.

"Нула негови колеги имат проблем с раздялата на сектори", каза обвинител №1.

Той обаче напомни, че преди години Атанасов е сезирал по същия повод Административния съд, и съдът се е произнесъл, че това не е проблем, а вътрешноструктурен въпрос.

По повод обвиненията, че си има "шпицкоманда", Цацаров каза:

"Да, аз мога да имам шпицкоманда от 6-7 човека, но не мога да имам от 90 човека", като по този начин искаше да подчертае, че е изслушал мнението на всеки служител от следствието.

Доста по-ядосан бе главния прокурор във връзка с това, че в контейнер бяха открити документи около КТБ. Той обаче на няколко пъти повтори, че не е унищожено нито едно одказателство по разследването на фалиралата банка.

СЛЕДОВАТЕЛ ПОКАЗА ДВА КОНТЕЙНЕРА С УНИЩОЖЕНИ ДОКУМЕНТИ ЗА КТБ

"Това е твърдение за престъпление - изключително унизително за колегите и за системата. Всъщност са рязани работни копия на протоколи, и нито едно доказателство. Бих го нарекъл доста тежка организационна нередност. Пълна глупост и безхаберие е да допуснеш работни копия от материали да бъдат нарязани", каза още Цацаров, и обяви, че виновният ще си понесе отговорност.

Като цяло обаче той нарече показването по бТВ на контейнер с нарязани документи "много плитък сценарий".

"Всеки може да твърди всичко, стига то да отговаря на няколко изисквания - да съответства на принципите и морала му, да не са му го подсказали, да не са в унисон с други изявления на други хора, и да може да те гледа в очите. Аз днес това не го видях", каза Цацаров.