Продажбите на смартфоните "Правец" ще започнат от 29 февруари. Очаквахме сериозен интерес към тях, но не чак толкова впечатляващ. Вече имаме голям брой предварителни заявки, заяви пред Клуб Z Бойко Вучев, който държи правата на легендарната технологична марка от соцепохата.

Новината за това, че на пазара у нас ще се продават смартфони "Правец" бе съобщена първо от Клуб Z, а след това набързо обиколи всички медии.

СМАРТФОН "ПРАВЕЦ" ИЗЛИЗА НА ПАЗАРА ДО ДНИ. ЩЕ СТРУВА 169 ЛЕВА

"Вече подготвяме втора доставка, защото по всичко изглежда, че първата партида ще бъде изчерпана много бързо", каза Вучев.

Новият смартфон Правец 4+ има четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon, който подобрява работната скорост на телефона. Благодарение на технологията IPS, цветовете са по-живи, като същевременно мобилният телефон осигурява широки ъгли на видимост.

Устройството е съвсем тънко - едва 7,2 милиметра, а теглото му е точно 100 грама. Камерата е 8 мегапиксела и е снабдена с автофокус и Led Flash, което позволява да се направят снимки с висока резолюция дори и в слабоосветена среда.

КОМПЮТРИТЕ "ПРАВЕЦ" ОТНОВО СА НА ПАЗАРА

Цената на смартфона е само 169 лева.