Депутатът от ДПС Илия Илиев е подал днес заявление в деловодството на парламента, с което се отказва официално от имунитета си. Той му бе поискан преди дни от главния прокурор Сотир Цацаров заради съучастие в длъжностно присвояване. Обвинението е, че докато е бил общински съветник е източил 3 млн. лв. от поръчки на Националната компания "Железопътна инфраструктура"

"Ако съм виновен ще си изтърпя наказанието, ако трябва ще полежа. Няма нищо лошо в това. Ще прочета някоя друга книга. Обичам да чета", каза Илиев.

Той каза, че не е притеснен, но случващото се е неприятно за семейството му.

"Самото медийно популяризиране на този въпрос дава едно притеснение в личен план на семейството ми най-вече. В крайна сметка всеки човек нещо трябва да работи и да си храни семейството си. Нормално е някой нещо да е работил, да има някаква история и преди това в живота си. Депутатът съм от една година и преди това съм се занимавал с нещо, това е нормално", коментира Илиев.

Той допусна, че е възможно да да напусне и парламента и изтъкна, че обвиненията към него са издигнати, когато е станал депутат, от което се чувства обиден.

"Изведнъж, когато станах депутат се оказа, че два пъти ми се иска имунитетът. Защо преди това не са ме викали на разпити, а точно когато съм станал народен представител се оказа, че съм виновен за някои неща преди 8-10 години. Миналия път ми беше поискан имунитетът, затова, че покойният ми баща ми е подарил един мотор и една лека кола. Къде са били органите на реда тогава", заяви Илиев.

И продължи:

"Нали не очаквате, че преди съм си хранил семейството като съм бил овчар. Бил съм в бизнеса, работил съм, но не съм бил престъпник. Ако съм бил, нямаше да съм тук."