Квесторите на Търговска банка "Виктория" са получили възнаграждение от 165 000 лв. за шестте месеца, през които са управлявали банката, пише Инвестор.БГ, като цитира годишния финансов отчет на банката за 2014 г.

Така средномесечното възнаграждение на двамата квестори - Божидар Аршинков и Христина Стамова, е около 13 750 лева.

ТБ "Виктория", която е собственост на обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка, беше поставена под специален надзор от БНБ на 22 юни 2014 г., като тогава бяха назначени и двамата квестори. На 14 декември 2014 г. банката, която в момента има само един банков салон, възобнови дейността си.

Към 31 декември 2014 г. председател на съвета на директорите и изпълнителен директор на банката е Красимир Жилов, квесторът Божидар Аршинков остава изпълнителен директор и заместник-председател на борда на директорите до 6 март 2015 г., когато решението му за освобождаването е вписано в Търговския регистър, като е заменен от Галя Димитрова.

Бойка Василева, Евгения Стоянова и Стефка Загорова са останалите трима членове на съвета на директорите. В момента идпълнителни директори на банката са Красимир Жилов и Галя Димитрова.

През декември 2015 г. синдиците на КТБ взеха решение за продажба на 100% от капитала на ТБ "Виктория", като преди ден обявиха, че ще бъде подготвен нов маркетингов документ за потенциалните инвеститори. Като причина за това бяха посочени положителни промени в капитала на институцията.

ЩЕ ИМА НОВА ОЦЕНКА ЗА ПРОДАЖБА НА ДЪЩЕРНАТА НА КТБ БАНКА "ВИКТОРИЯ"

От представените в Търговския регистър документи става ясно, че положителните промени са свързани основно с увеличение на капитала на ТБ "Виктория" с 30 млн. лв. чрез емисията на нови акции с номинал от лев, които са изкупени от КТБ. Така капиталът на ТБ "Виктория" възлиза на 122 млн. лева.

Към края на 2015 г. активите на ТБ "Виктория" са 166,9 млн. лв., като банката приключва годината със загуба от 9,3 млн. лева.