Сотир Цацаров е внесъл във Висшия съдебен съвет предложения за дисциплинарно уволнение на Петко Минев – прокурор в  Районна прокуратура Пловдив, Мария Дамянова – шеф на Районна прокуратура - Девин и полк. Светослав Йосифов - военен следовател към участък Стара Загора.

От държавното обвинение изреждат нарушенията на тримата, установени от специализираното звено „Антикорупция“ в СГП и инспектората на Върховна касационна прокуратура.

Прокурор Петко Минев ползвал "Ауди А7", взето на лизинг от друг гражданинин. Атанас Бабаров е пълномощник на фирма за внос, покупка и продажба на леки автомобили, който взел аудито на лизинг от "Алианц". Узнавайки този факт, прокурор Минев поискал Бабалов да...  му предостави автомобила за ползване за неограничено време. Така лизинговите вноски останали за сметка и в тежест на дружеството лизингополучател.

Петко Минев поел единствено текущите разходи по поддръжка на автомобила.

Когато научил, че го проверяват, обвинителят, "предприел действия по прехвърляне заплащането на лизинговите вноски" в своя тежест.

В историята с Мария Дамянова – районен прокурор на Девин, също е замесен автомобил. На 14.06.2015 г. полицията започнала  разследване за противозаконно отнемане на „ Ауди 80“ и на същия ден обвинителката била уведомена, че заподозрян за извършител е непълнолетният й син.

Петър Дамянов бил разпитан. Когато се стигнало до гледането на досъдебно производство срещу неизвестен извършител, въпреки че м РП Девин работят общо двама прокурори, другият обвинител - Здравко Делиев, бил изключен от системата за електронно разпределение на преписки... Така за наблюдаващ прокурор системата за случайно разпределение определила прокурор Мария Дамянова.  За по-сигурно прокурор Делиев бил командирован в друга прокуратура.

Въпреки че за прокурор Дамянова е било налице основание за отвод, тя поела ръководството и надзора върху това разследване и в деня на разпределянето на делото - 16.06.2015 г., се произнесла по него, като е разпоредила противозаконно отнетият автомобил да се остави на отговорно пазене на ползвателя на автомобила.

С действията си Мария Дамянова виновно е нарушила правилата за предотвратяване на конфликт на интереси, правила, произтичащи от принципа на независимост, принципа на безпристрастност  и принципа за почтеност и благоприличие  от Кодекса за етично поведение на българските магистрати, се посочва в предложението на Цацаров.

Полк. Светослав Йосифов се намесил в конфликт между 4 деца - от 10 до 14-годишни, и сина му, който е на 11. На детска прощадка в Стара Загора след възникнало спречкване синът на следователя  отправил обидни и цинични думи към момиче от компанията, а то от своя страна го ударило два пъти в областта с шамар.

Малко след този инцидент на мястото, където играели децата, отишъл военният следовател, заедно със сина си. Светослав Йосифов се поинтересувал кое е момичето, ударило сина му - В.А. (12 г.), и след като момичето се представило, военният следовател с гневен тон я запитал до кога ще тормози сина му, след което посегнал да я удари. В. А. избегнала удара и се опитала да обясни постъпката си, но Йосифов я хванал за ръкава и започнал да я дърпа и бута напред- назад, а след това започнал да я дърпа и за косата.

След това полковник Йосифов  със заплашителен тон започнал да  разпитва останалите деца как се казват, в кое училище учат, на колко години са, като в същото време ги снимал с личния си телефон. Едно от децата - Д. Д (14 г.), му казало, че не го познава и няма да му отговори. Недоволен от поведението му, полковник Йосифов хванал Д.Д. за дрехите и ритайки го по краката с коляно, го избутал до беседката, където с юмрук му нанесъл 3-4  удара в областта на лицето. След това полковник Йосифов си тръгнал, заедно със сина си.

Полковникът се е държал грубо и с пристигналия на място полицейски патрул.

Изреждането на "подвизите" на бияча на деца, завършва с изречението:

С действията си магистратът е създал и предпоставки за формиране на негативно отношение към съдебната власт и накърняване на престижа й.