Лидерът на "Атака" Волен Сидеров съобщи, че е изпратил покана до лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за среща, на която да започнат разговори за общ кандидат-президент и дори общо явяване на следващи парламентарни избори.  

"Не може да се живее с някаква омраза и непримиримост. Доказахме се. Хората, които не можаха да разберат какво точно се е случило, го искат".

Това каза Сидеров пред Цветанка Ризова по БиТиВи, говорейки за раздялата си със Симеонов преди време  - и лична, и политическа.

"Имаше някакви разминавания, недоразбирания. Хората трябва да умеят тези неща да ги надскачат. Мисля, че е дошло времето да ги преосмислим тези отношения. Да кажем за какво сме в политиката - да си мерим химикалките или за нещо по-добро. Общо сега имаме 30 депутати. При едно мултиплициране биха могли да бъдат 45-50. Президентските избори ще бъдат един тест", каза още Сидеров.

Самият Сименов коментира в кулоарите на парламента, че предложението на Сидеров ще бъде разгледано от двете партии.

"Взех папката, не съм я хвърлил в коша", заяви Симеонов.

Сидеров каза още, че ако "Атака" участва сама в изборите, е логично той да се кандидатира. Ако обаче има общи действия с патриотите, можело да се търси надпартийна фигура.

"Тази формация може да бъде полезна на който и да е премиер. Да стъпим на една идейна основа. Имаме нужда от повече суверинитет. Много ни е ограничен суверинитетът в ЕС, но се вижда, че някой държави могат да правят добри неща. В България липсва куражът за това. Едно такова обединение може да даде кураж на когото и да е", заяви Сидеров.

На въпрос дали би поднесъл цветя пред паметника на Тодор Живков, както наскоро направи лидерът на БСП Корнелия Нинова, (която преди дни гостува в собственото му телевизионно предаване), Сидеров отговори, че не е ходил на този паметник.

"Имал съм лична среща с Живков, правил съм интервю. Имам преки впечатления. Аз съм за това да се даде вярна историческа оценка за всички фигури. Включително като Сталин Той само злодей ли е или има и добри черти като държавник", обясни Сидеров.

Според него по отношения на Хитлер най-важният въпрос е как той е получил икономическа и военна мощ, за да запали Втората световна война.

"Той имаче помощта на големите западни държави. Мюнхен 1938 г. предхожда пакта Рибентроп-Молотов. Те застанаха зад Хитлер, за да нападне той Русия".