Димитър Бербатов няма да остане в гръцкия ПАОК през следващия сезон. Новината бе официално потвърдена от президента на солунския тим Лубош Микел.

Така бившият играч на "Пирин", ЦСКА, "Байер" (Леверкузен), "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед", "Фулъм" и "Монако" вече е свободен агент и може да премине където пожелае, стига да има оферти. Заговори се, че Христо Стоичков отправил оферта към приятеля за новия ЦСКА, в който Камата е съакционер, заедно с Гриша Ганчев. 

Пред журналисти вчера Бербо коментира тези слухове по следния начин:

"Пишат се много групости по мой адрес..."

Митко се присъедини към „черно-белите” преди година, подписвайки едногодишен договор, с клауза той да бъде удължен с още една. Микел обаче разкри, че от ръководството на клуба са решили да не продължават неговия контракт.

"Бербатов няма да остане в отбора. Той имаше договор за една година, като за този период даде това, което можеше за тима. Ръководството вече взе решение неговият контракт да не бъде подновяван”, заяви президентът на тима.

Престоят на Бербатов в ПАОК започна с впечатляващо посрещане на стадион „Тумба”, като феновете на тима очакваха от бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" да донесе много успехи на техните любимци. Многото контузии през сезона и противоречията с бившия треньор Игор Тудор обаче попречиха на футболиста да разкрие пълния си потенциал.

С екипа на солунския тим Бербатов записа 17 мача, в които реализира едва четири попадения.