Донал Глийсън ще изиграе Алън Милн, създател на един от най-любимите герои за деца – Мечо Пух, в нов филм за връзката на писателя със сина му. В ролята на съпругата на автора, Дафни, в „Довиждане, Кристофър Робин“ ще влезе Марго Роби. Заглавието ще бъде режисирано от Саймън Къртис („Моята седмица с Мерилин“ и „Жената в златно“).

Сценарият е поверен на Котрел Бойс и Саймън Вон. Във филма ще се покаже как играчките на сина на Милн са вдъхновили магическия свят на Пух и Голямата гора.

Къртис коментира, че е радостен да разкаже „забележителна и трогателна история“ като тази. По думите му актьорският състав във филма ще е страхотен – с подбраните артисти той отдавна искал да работи.

Кристофър Милн вдъхновява героя на Кристофър Робин в историите на Милн, първата част от които са публикувани преди деветдесет години, през 1926-а. Милн първоначално приема радушно ролята си в създаването им, но впоследствие негодува заради вниманието, което получава при успеха им.

Ирландският актьор Глийсън е особено актуален в Холивуд. Последно той се снима в „Бруклин“, „Ex Machina: Бог от машината“, „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ и носителят на три Оскара, включително за най-добър филм, „Завръщането“. Партньорката му в „Довиждане, Кристофър Робин“, Роби, това лято предстои да видим в „Легендата за Тарзан“ и „Самоубийствен отряд“.

Площад Славейков