Джъстин Тимбърлейк и Кейт Уинслет ще играят в следващия филм на Уди Алън – неговият 48-и. Освен двамата, към актьорския състав се присъединяват Джеймс Белуши и Джуно Темпъл. Но, както е със скорошните проекти на режисьора, сюжетът се пази в строга тайна. Единственото, което е известно до момента е, че историята се развива в Ню Йорк през 50-те години на миналия век, а снимките започват тази есен.

Последният филм на Алън, „Кафе Съсайъти“, откри тазгодишния фестивал в Кан – и се зарадва на добър прием от страна на критиците. Американската премиера на заглавието е на 15 юли, но дали ще се появи и по българските кина все още не е ясно.

В допълнение, Алън почти е завършил своя първи телевизионен сериал – засега неозаглавен проект от шест епизода, по негова режисура и сценарий, с личното му участие, заедно с Майли Сайръс и Илейн Мей. Премиерата ще бъде по-късно тази година във видеоплатформата на „Амазон“.

80-годишният Уди Алън наскоро се оказа отново в центъра на скандал – в Кан. Тогава бяха повторени обвиненията от сина му Ронан Фароу – категорично отричани от режисьора – че е насилвал дъщеря си Дилан Фароу.

Площад Славейков