Борисов е в нов етап, той все по-широко отваря врата на Изток към Русия, което е нормално, защото то е продиктувано от неговия вроден инстинкт за самосъхранение, твърди политологът от "Галъп интърнешънъл" пред БНР.

БОРИСОВ: ПРЕОСМИСЛЯМ КАНДИДАТУРАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ

Според него управляващата партия ГЕРБ е минала в ролята на балансьор, което освобождава място на политическия терен към  проантлатическото, пронатовското. "Точно там се опитва да се позиционира Реформаторския блок или по-скоро неговата по-радикална част, което означава, че най-вероятно там ще се позиционира и тяхната заявка за кандидат президент", смята Симеонов.

ПРЕОСМИСЛЯНЕ: РБ ХАРЕСА ИДЕЯТА НА БОРИСОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ-ОБЕДИНИТЕЛ

"Ако Борисов изнамери кандидат за президент, който да бъде достатъчно ярък и в същото време да има дясна биография, може да си реши проблема на изборите", е прогнозата на политолога. "Но не се сещам за кандидат с такъв профил", побърза да уточни Симеонов.

Кандидатът трябвало и да не се еманципира от Борисов и от ГЕРБ.

"Мисля, че все още няма план и все още не е изключено да се кандидатира самият той, въпреки че е малко вероятно", смята Симеонов.

Днес лидерът на ГЕРБ обяви, че преосмисля концепцията си каква трябва да е фигурата кандидат на ГЕРБ. Ситуацията в света налагала да се търси обединител, обясни премиерът.