Подалият оставка командир на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев наистина е една от номинациите на БСП за президент. Надали обаче това е причината за напускането му, а посочените от него мотиви, че чужди самолети ще пазят въздушното ни пространство. Това стана ясно от думите на лидера на БСП Корнелия Нинова пред бТВ тази сутрин.

ШЕФЪТ НА ВВС ПОДАВА ОСТАВКА

Тя поясни, че ген. Радев е само един от многото номинирани и с всички тях БСП "ще седне на масата на преговорите с другите леви партии". Кандидатите ще бъдат обявени в средата на август, повтори лидерката на Столетницата.

Струва ми, се че Бойко Борисов може да се кандидатира за президент, но аз няма да участвам в изборите, бе категорична още Нинова.

„Когато Борисов няма отговори на сериозни теми, прибягва до закачки. Няма да съобразявам политиката на партията с неговите променливи настроения – на ден по три пъти. Аз няма да се кандидатирам, хората са ме избрали за лидер на партията, имам друга задача – да го победя на парламентарни избори”, коментира Нинова.

Според нея твърдението, че АБВ преговаря с БСП за кандидат-президентска двойка Бойко Борисов и Ивайло Калфин е спекулация. Ако това е вярно, е некоректно от страна на АБВ.

СТУДИО Х: КОЙ УГАСИ БУЗЛУДЖА? Г-Н БОРИСОВ, АКО СТЕ ВИЕ, ТОВА Е НЕДОПУСТИМО

Относно проблемите с излъчването на събора на БСП на Бузлуджа Корнелия Нинова потвърди, че подозира саботаж, в който е замесен Бойко Борисов. Тя повтори, че е подала сигнал до прокуратурата (същото направиха и от Канал 3, б.р.) и очаква от нея отговор кой стои зад саботажа.

В отговор на това обвинение по телефона се включи Цвета Караянчева от ГЕРБ с думите:

„Не може за всичко да обвинявате ГЕРБ. Това е смешно – някой ви е дръпнал шалтера, ние сме виновни, дъжд вали, ние сме виновни. На нас ни трябва силна и структурирана опозиция, ние искаме да чуем опозицията”, обяви Караянчева.

"Затова ли спряхте сигнала на три телевизии, за да чуете гласа на опозицията", попита на свой ред Корнелия Нинова.