Маратон от концерти в "Музика под звездите" започва в Стара Загора. В три поредни вечери в парк "Пети октомври" в центъра на града ще звучат рок, поп, джаз, фънк, соул, етно, както и съвременна българска авторска музика, съобщава БНР. Повече за събитието може да научите тук.

Дуетът Николай Карагеоргиев (китара) и Александър Леков (бас) ще изнесе концерт на 5 август, петък. Двамата ще изпълнят авторска импровизационна музика.

Съботата, 6 август, е отредена за пианиста Милен Киров и неговия проект Between East and West. Повече от 10 години Милен живее в Лос Анджелис, където преподава и свири с различни групи. В настоящия си проект пловдивчанинът събира българския фолклор и джаза. На 7 август, неделя, е вечерта за трибют на английската соул звезда Джос Стоун. В него ще се включат шестима музиканти, а зад микрофона е младата изпълнителка Пола Кутманова.

Общо шест концерта под открито небе включва "Музика под небето". В края на юли в парк "Пети октомври" Рая Йорданова представи музиката на голямата шведска певица Виктория Толстой в проекта From above. Имаше вечер на соул формацията Sugar Craft, а старозагорският пианист Павел Цонев заедно с триото си представи дебютния си албум.

Любопитна подробност за концертите на "Музика под небето" е, че сцената и местата за публиката са малко по-нестандартни. Те са направени от дървени палети и плоскости и бали със слама. Идеята на организаторите е така музиката да бъде по-близо до природата.

Концертите на 5, 6 и 7 август започват в 21.00 ч в парк "Пети октомври". Входът е свободен.