Олимпиадата приключи за Григор Димитров след само 64 минути на корта срещу Марин Чилич (Хърватия) в първия кръг на турнира по тенис - 1:6, 4:6. Българинът игра много слабо и закономерно отпада. В първия сет той губеше с 0:5 след два допуснати пробива, поне успя да вземе един гейм.

Вторият сет бе малко по-равностоен, но първата ни ракета отново инкасира брейк. Личеше, че не е решен да се бори срещу противник, който рядко правеше грешки, особено на своя сервис.

Двубоят започна обещаващо за Димитров, който имаше възможност за пробив още в първия гейм, но не успя да я реализира. След това хърватинът влезе в много силна серия и спечели 5 поредни гейма.

Началото на втората част бе подобно на първата. Гришо имаше възможности за пробив, но ги пропусна, а при резултат 2:2 Чилич нанесе своя удар и проби. До края шампионът от US Open 2014 бе безкомпромисен при подаванията си и в крайна сметка затвори мача с 6:1, 6:4. Показателно е, че той реализира четири поредни аса за победата си в решителния последен гейм на втория сет.

Така в тениса за България остана само Цветана Пиронкова.

Денят не бе добър и за другите наши представители. Колоездачът Стефан Христов падна и не завърши в общия старт на игрите. Той е откаран в болница с охлузвания и травми в кръста и бедрото. Имало е кръв по екипа му. 

Самуил Донков завърши на 34-то място в дисциплината 10 метра пистолет в спортната стрелба. Той остана далеч от финала.