„Не е сигурно колко законна е сделката с „царските конюшни“. От гледна точка на защита на държавния интерес, има доста съмнения за нередности. От гледна точка на фиска, ако е трябвало да се вземе по-висока цена и ако това показват оценките, значи фискът е ощетен“. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти след откриването на Западната дъга от Околовръстния път на София.

„Ако оставаме с впечатлението, че държавата е ощетена и той (купувачът) трябва да я компенсира по някакъв начин с допълнителни инвестиции, то значи държавата е ощетена и след това трябва да говорим за всичко следващо“, каза Горанов.

Министърът напомни, че има сигнал до прокуратурата и заяви, че трябва да се изчака с процесите там.

На заседанието си днес правителството очаквано освободи областният управител на София-град Веселин Пенев, който продаде 84% от терена под „Царските конюшни“ (общо 7,5 дка) за близо 650 000 лв. без ДДС.

По-рано днес регионалният министър Лиляна Павлова коментира, че „Царските конюшни“ трябва да бъдат запазени като държавна собственост и правителството ще се опита да развали сделката.

Сутринта пред бТВ Янко Иванов, бивш шеф на КТБ и собственик на фирмата купувач „Евротрансбилд“, обяви, че всъщност е защитил интереса на държавата, защото е спечелил съдебни дела срещу друго лице, което е претендирало за парцела под „царските конюшни“.