ЦСКА-София и "Левски" направиха 1:1 в мач от 10-ия кръг на Първа професионална лига пред около 25 хиляди зрители на националния стадион. Франсис Нар откри резултата в 34-ата минута след грешка в защитата на "червените".

Влезлият като смяна Преслав Йорданов изравни в 77-ата от дузпа, отсъдена за съприкосновение на вратаря на "сините" Боян Йоргачевич с нападателя.

Двубоят бе слаб като качество на футбола, а ситуациите пред двете врати - много малко. "Левски" пропусна да реши дербито в 69-ата минута, когато Георги Костадинов не успя да реализира сам срещу стража Георги Китанов.

По-интересно бе по трибуните, особено шествието на левскарите преди срещата, както и хореографията им в сектор "Б".

"Сините" организираха траурно шествие - заради фалита на ПФК ЦСКА АД. Те бяха в черно, с катафалка отпред и поп. В ролята на свещеника влезе бившият радиоводещ и диджей на сватби Николай Нинов-Тубата. Поведението на запалянковците на стадиона мина под същия знак - всички в сектора бяха в черно, а по средата му изрисуваха бял кръст.

В един момент емблемата на ЦСКА на таблото бе заменена с тази на "Литекс".

"Червените" отвърнаха с шествие на "Орлов мост", а хореографията им не бе толкова ефектна, макар че в първото полувреме военни димки забулиха стадиона в дим.

ЦСКА започна мача по-добре - по-активно, символичните домакини имаха инициативата и организираха няколко опасни атаки. Не стигнаха обаче до чиста голова възможност, а това е валидно за всичките 90 минути. 

В 7-ата минута Рубен Пинто стреля от около 25 метра и Йоргачевич изби с мъка.

Постепенно "Левски" поизравни играта. В 34-ата минута отбраната на ЦСКА сбърка и "Левски" се възползва. Бабатунде Адениджи бе изведен с хубав пас и той от своя страна поднесе топката на Франсис Нар, който откри резултата. 

След почивката "армейците" отново почнаха доста настойчиво. "Левски" се бранеше добре и не правеше нищо съществено в атака, но въпреки това имаше идеална възможност за 2:0. В 54-ата минута топката облиза ръката на Веселин Минев - "червените" поискаха дузпа, но не я получиха. 

Съдията Ивайло Стоянов, който ръководи третото си Вечно дерби, посочи точката за 11-метров удар в 76-ата. Влезлият от скамейката Преслав Йорданов изработи положението и реферът прецени, че Йоргачевич е нарушил правилата. Тв повторенията показват, че Йорданов, който бе голмайсторн на ЦСКА през миналата година във "В" група, но дълго беше контузен този сезон, първи стига до топката, тъй като кълбото продължава напред.

В самия край и двата състава размениха по едно положение - "Левски" от статично положение, а ЦСКА при контра, която не успя да разгърне.

Резултатът 1:1 е справедлив.

ЦСКА прекъсна победната серия от 7 мача на "Левски" в Първа лига. "Лудогорец", който снощи победи "Пирин", вече е само на две точки от лидера, а има и мач по-малко. "Сините" пък прекъснаха серията от поредни загуби - 6, от отбори, носещи името ЦСКА в родния футболен елит.

25 000 зрители е рекордна публика за мач между "червени" и "сини" в последните десетина години. Имаше обаче доста грозни сцени и провокации. Запалянковци на ЦСКА хвърлиха димка във ВИП ложата - по собственика на вечния им съперник Спас Русев, който гледа дербито със своя син и с други популярни левскари.

Към терена постоянно летяха бутилки. Стигна се до ситуация, при която Веселин Минев от "Левски" влезе в разпра с едно от децата, които подават топката. Реферът отстрани хлапето.