Дузпа за ЦСКА-София има. Съдията Ивайло Стоянов е взел правилното решение по време на мача между "червени" и "сини" в събота от Първа лига.

Такова е мнението на французина Марк Бата, който съветва съдийската комисия на БФС в качеството си на "наблюдаващ мениджър". 

Двубоят завърши 1:1, а ЦСКА изравни от 11-метровия удар, отсъден за нарушение на вратаря Боян Йоргачевич срещу Преслав Йорданов, който след това реализира от дузпата.

 
Марк Бата е бивш елитен международен съдия, ръководил мачове на "Евро '96" и "Мондиал '98", има и финал за Купата на УЕФА, предшественикът на Лига Европа. В момента е член на съдийската комисия на УЕФА и взема хонорар от родната централа, за да подобри качеството на арбитрите ни.
"За мен нарушение в наказателното поле има, поради което Ивайло Стоянов взе правилното решение. Така Бата отговори на въпрос на пресконференция - Стоянов беше заел отлична позиция и видя ситуацията от 6-7 метра. Нападателят първи игра с топката, а не вратарят. Това е една от онези ситуации, при които може да се каже, че има дузпа, а не обратното. Ако Стоянов не я бе отсъдил, сега щеше да им бъде много по-трудно да ви обясня защо. Имайте предвид, че съдията разполага с половин секунда, за да вземе решение. А ние гледаме ситуациите по цяла седмица на видеозапаси и пак спорим."
Бата даде висока оценка за цялостното представяне на Ивайло Стоянов в дербито. За четири дни в България французинът проследи още 3 мача, за които също похвали съдиите - "Пирин" - "Лудогорец", "Нефтохимик" - "Славия" и снощната драма "Берое" - "Ботев" (Пловдив).
 
Шефът на съдийската комисия на БФС Петър Петров отказа да коментира дузпата за ЦСКА в присъствието на Бата. Петров каза, че през ноември наши съдии ще ръководят световна квалификация, но отказа да назове кой е мачът и кои са реферите. 
 
Следващата визита на французина, с когото е обсъден наряда на Ивайло Стоянов за ЦСКА - "Левски", ще е около 30 ноември, когато "сините" гостуват на "Лудогорец".