"Изтеклата днес в медиите информация по скандала "Яневагейт" хвърля допълнителна светлина към тази корупционна схема и започва да дава на обществото отговорите, които то не получи от разследващите органи. Това поставя още веднъж въпроса за прогнилата съдебна система, но вече и темата за функциите и задачите на ДАНС и специалните ни служби", коментира кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. 

"Надявам се, че прокуратурата няма да запази деликатно мълчание и ще се опита да докаже, че не е част от политически сговор, въпреки общите подозрения за обратното. Възпитаното ми послание е към главния прокурор Сотир Цацаров", допълни той.

„Президентът на страната има отношение по този въпрос и, ако не стартира разследване сега, аз не бих се поколебал да настоявам за такова, ако получа доверието на хората. Вече става дума и за служби, пряко ангажирани с националната ни сигурност. Очевидно е съмнението, че мафията е решила да ги превърне в служби за лична сигурност на олигархията“, категоричен бе Трайков.

Надявам се, че поне министърът на правосъдието ще изрази ясната си позиция и предварително искам да подчертая, че са невалидни оправданията, че скандалът се случва по време на избори, след избори, преди избори и т.н. Избори в България има всяка година, но за сметка на това корупция и търговия с влияние има всеки ден, подчерта още кандидатът за президент на РБ Трайчо Трайков.

По повод освобождаването на Румен Овчаров, Петър Димитров и Асен Гагазузов като представители на държавата в бордовете на енергийни компании, което бе оповестено днес, Трайков написа във фейсбук:

„Радвам се, министър-председателят Борисов ме слуша и мисля, че за България е по-добрия вариант, отколкото Цецка Цачева да слуша него“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ