Необичайна молба до БФС отправи ЦСКА-София. Клубът е наказан да играе без публика в домакинството срещу "Локомотив" (Пловдив) от Първа лига и призовава централата да му позволи да пусне на трибуните деца до 12-годишна възраст и техните майки като придружители.

Депешата е подписана от изпълнителния директор Трифон Попов и адресирана до две комисии - спортно-техническата и етичната.

ЦСКА получи санкцията заради хвърлените по терена бутилки на мача срещу "Левски". Тя бе лишаване от домакинство, но след това е заменена с мач без публика - обичайна практика в такива случаи.

В подкрепа на молбата си от "Българска армия" дават за пример два подобни прецедента - в Холандия за "Аякс", и в Турция за "Фенербахче".

Ето какво гласи част от писмото на ЦСКА-София до БФС, публикувано на официалния сайт на клуба:

„Молим ви за съдействие от ваша страна да ни бъде разрешено на горепосочената среща да бъдат допуснати представители на нежния пол, като придружители на деца до 12-годишна възраст. Също така желаем да ви информираме, че приходите от мача ще бъдат дарени на благотворителна цел. Молбата ни не е прецедент, тъй като сме виждали подобни случаи в други европейски страни и първенства.

През 2013 година в мач за купата на Холандия фен нахлува на терена и предизвиква меле и следва прекратяване на срещата. Аякс Амстердам е наказан преиграването на двубоя да бъде на закрити врата. В следствие на искане от страна на Аякс мачът се играе пред погледите на 20 000 деца.

През 2011 година турският гранд Фенербахче получава същата санкция от федерацията. Отборът трябва да търпи наказанието в среща срещу Манисаспор. Турската федерация на свой ред разрешава да раздаде безплатни билети на майки и деца.

Смятаме, че присъствието на на жени - майки и деца на стадион „Българска армия“ ще бъде пример на висок морал, европейско поведение и урок по етичност за футболни фенове.“