Не си харесваш татуировката? Или пък тя е следствие на пиянска лудория или тъпа грешка? Спокойно. Вече има лек. Нов лазер премахва рисунките по тялото без да оставя следи.

Досега изтрезнелите и поумнели тийнейджъри, които са се ужасявали при мисълта, че цял живот ще бъдат дамгосани с несполучлива татуировка се подлагаха на ужасни кожни процедури, много болезнени и най-лошото - оставящи белези завинаги.

Лазерната технология е използвана за премахване на рисунки по кожата още преди 20 години. Но не беше съвършена и също оставяше следи. Сега с новата техника, която улавя мастилото и буквално го бомбардира, няма и белег от миналото. Изобретеният метод се нарича "пикошър" и отнема два пъти по-малко време в борбата срещу татуировките от досегашните манипулации, пише "Таймс".

Анджелина Джоли била готова да се раздели с татуировките си.

След като разпознае цветовете, лазерът ги атакува и разделя на изключително малки частици. После лимфната система на човека ги унищожава. След шест седмици лазерната операция се повтаря, за да изчезнат докрай следите. 

Актрисите Анджелина Джоли, Меган Фокс и Ева Лонгория са сред известните личности, които са изявили желание да си махнат телесните рисунки с новия метод. А Виктория Бекъм вече го е направила и няма и следа от татуировките й.