ФБР не е открило доказателства за връзки на Доналд Тръмп с руските власти, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Федералното бюро разследвало през лятото твърдения, че кандидат-президентът на републиканците е свързан с бизнеса в Русия. Убедителни свидетелства за това няма. Освен това от ФБР и от разузнаването на САЩ са убедени, че хакерските атаки срещу сървърите на Демократическата партия са имали за цел не да осигурят преднина на Тръмп пред Хилъри Клинтън, а да провалят изборите на 8 ноември.

Въпреки липсата на резултати, Бюрото продължава да разследва възможни връзки на Тръмп с Москва, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Същевременно Хоуп Хикс - прессекретарят на милиардера, опроверга твърденията за такива връзки, пише в. "Гардиън". Те са по повод публикация на изданието "Слейт", че сървърът на компанията "Тръмп органайзейшън" поддържал постоянни контакти с руски партньори, най-вече с най-голямата банка там - "Алфа банк". Според Хоуп този сървър бил създаден с търговска цел, но не работи още от 2010 г.

Самият Тръмп за пореден път нападна съперничката си Хилъри Клинтън и я обвини, че се опитва да въвлече САЩ във военен конфликт с Русия, който може да прерасне в Трета световна война. Той заяви това на среща със симпатизанти в град Албакърки, щата Ню Мексико.

"Как може Хилъри да управлява страната, след като дори не може да се оправи с пощенската си кутия? Една катастрофа следва след друга, един скандал след друг, едно предателство след друго", каза богаташът.

Той имаше предвид възобновеното разследване на ФБР на служебната поща на Хилъри Клинтън от времето, в която тя е била държавен секретар на САЩ.

Подновяването на разследването стопи разликата между двамата кандидати едва до 0,8 на сто в полза на Хилъри.