Румънският треньор на ЦСКА-София Едуард Йорданеску си тръгва от клуба. Специалистът обяви, че напуска в интервю пред "Диема" след мача с "Верея" (Стара Загора) - 1:1 на стадион "Българска армия" от Първа лига.

В края на мача малкото зрители на стадиона скандираха "Оставка". Йорданеску излезе да се извини на феновете, последван от футболистите. Запалянковците обаче не искаха да го чуят и продължиха да го приканват да си тръгне.

Синът на легендарния Ангел Йорданеску, доведен в ЦСКА от Христо Стоичков след солидни препоръки от фигури като Георге Хаджи и Джика Попеску, каза, че ще предложи на собствениците на клуба раздяла по взаимно съгласие. За да не се дължат наустойки.

По всичко изглежда, че ЦСКА ще има трети треньор от началото на сезона. Започна Христо Янев, смени го Йорданеску, интересно е кой ще поеме щафетата. Покрай "оставка"-та, феновете скандираха и "Любо Пенев". Един от любимците на сектор "Г" е безработен в момента.

А вечерта не се очертаваше толкова драматична срещу отбор, който за първи път в своята история играе в родния футболен елит. 

Петрус Бубал откри резултата още в 8-ата минута. Последва греда на Рубен Пинто. И още една греда, а домакините изтърваха и други положения. В 65-ата минута Момчил Цветанов, играл до лятото на "Българска армия", изравни. И не се зарадва, а вдигна извинително ръце към трибуните.

А цесекарската връзка във "Верея" е доста силна. Треньорският щаб на отбора е от юноши на клуба, начело с Александър Томаш.

До края "червените" обсадиха вратата на Иван Караджов (също тръгнал във футбола от ЦСКА), но стигнаха само до няколко центрирания и опасни удари с глава, при един от които се стигна до нова греда. 

В крайна сметка - 1:1. ЦСКА не се възползва от загубата на "Левски", а тепърва в клуба ще влиза нов треньор. Ръководството на "червените" няколко пъти тази есен застана зад Йорданеску, но раздлялата сега изглежда неизбежна. Онзи ден в северната ни съседка се появиха информации, че "Стяуа" проявява интерес към наставника.