Томас Прайс

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп ще предпочете конгресмена републиканец в Камарата на представителите от щата Джорджия Томас Прайс за министър на здравеопазването и хуманитарните въпроси. Това съобщиха световните медии, които се позоват на неназован представител на кабинета на Тръмп. 

Прайс е сред основните критици на знаковия закон за здравеопазването на действащия президент Барак Обама, станал известен под името "Обамакеър". Той нероятно ще играе основна роля в опита на Тръмп да "отмени и замени" законодателството на Обама. Прайс е хирург ортопед, завършил е университета на Мичиган. Съюзник на Пол Раян, той замени сегашния спикер начело на бюджетната комисия на Долната камара през 2015 г. Прайс, който за първи път беше избран през 2004 г., представлява проспериращия район на Антланта, който по традиция е запазена територия на републиканците и беше лесно преизбиран през годините. 

Съветникът на новоизбрания президент Нют Гингрич изрази одобрението си в туитър за кадровото назначение, като нарече Прайс "правилния лидер, с помощта на когото да бъде заменена Обамакеър".