"Нестле" са открили нов метод за производство на захар, съобщи в. "Гардиън". С него се постига същия вкус, но с много по-малко сладки кристали.
Швейцарската компания за храни и гигант в производството на сладки удоволствия не разкрива много детайли, тъй като предстои да патентова процеса, открит от техни учени.
Новият процес за производство "структурира захарта по различен начин", което позволява тя да се разтваря по-бързо и езикът да усеща същото ниво на сладост за много по-малко захароза. И съответно - много по-малко калории.
"Това е наистина новаторско изследване, вдъхновено от природата, и има потенциала да намали захарта в нашите сладки изделия до 40%", обяснява технологът на компанията Стефан Катсикас.
Новата захар ще се появи в продуктите на "Нестле" през 2018 г.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и днес, за да научите новините от България и света, и да прочетете актуални анализи и коментари от „Клуб Z“. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме нужда от вашата подкрепа, за да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 държави на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на истинска, независима и качествена журналистика. Вие можете да допринесете за нашия стремеж към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият поръчител на съдържание да сте вие – читателите.
Подкрепете ни