Три имена, сред които Реформаторският блок избира кандидат за премиер в евентуално правителство с техния мандат. Това потвърди пред Нова тв депутатът от коалицията и лидер на БДЦ Борислав Великов.

Това са заместник-председателят на СДС Румен Христов, съпредседателят на парламентарната група Найден Зеленогорски и здравният министър в оставка Петър Москов. По думите на Великов от ГЕРБ не били реагирали, но всички участници в преговорите - РБ, ГЕРБ и Патриотите били "еднакво предразположени и към трите имена".



Вероятно има и други имена за премиер, а очакването е името да стане официално известно най-късно утре, когато мандатът трябва да бъде върнат при държавния глава Росен Плевнелиев.

Великов заяви, че не вижда причина министрие от Реформаторския блок да не останат на постовете си в ново правителство с мандат на коалицията. От министрите на ГЕРБ със сигурност си тръгвали Владислав Горанов иТомислав Дончев, както те самите заявиха вчера. Разговори за министри от Патриотичния фронт не бил воден, твърди депутатът. 

[[nid:48264]]

 

Избраникът от РБ заяви още, че към момента имало мнозинство от около 140 депутати зад съставяне на правителство - "за" щели да гласуват депутатите от ГЕРБ, РБ, "Обединените патриоти" (НФСБ, ВМРО и "Атака"б.р.), БДЦ, плюс "няколко независими". 

По-рано пред БНТ военният министър в оставка Николай Ненчев обяви, че името на премиера е избрано, но не го съобщи. Ненчев каза само, че човекът, който би застанал начело на правителство, трябва да е максимално консенсусен. Такъв имало.