Основна характеристика на обвиненията на прокуратурата срещу министри и бизнесмени от последните дни е това, че се правят предкампанийно. Тази теза изказа лидерът на "Да, България" Христо Иванов на среща с гражданите на Перник. 

"Две години абсолютно бездействие, след това като дойдоха избори, като едни хора изгубиха местата си. Две години нищо не се случва, прашасало е, и изведнъж идва някакъв сигнал и прокуратурата се е задействала", описа той активизирането на държавното обвинение в последните дни.

Христо Иванов посочи, че хората вече не вярват, че подобни обвинения са борба с корупцията, защото помнят други случаи от последните години. И припомни един:

"Едно от тези дела започна в деня, в който приключи делато на Христо Бисеров. Той дълго време беше неуязвим за правосъдието, после нещо се случи. Никой от прокурорите не носи отговорност. Ние обаче ще платим на Христо Бисеров за обезщетение в Страсбург."

И отбеляза, че това е причината "Да, България" да обръща такова внимание на прокуратурата.

"Прокуратурата е спусъкът на системата на правораздаването. От нея зависи да се направят обвинения и те да бъдат защитени в съда", отбеляза той.