"Няма как да обясня чувството да играеш в такава атмосфера. Тръпки ме побиваха, когато публиката викаше и крещеше", каза Григор Димитров на пресконференцията след мача срещу поляка Йежи Янович, спечелен трудно с 4:6, 6:4, 7:5.

След като още на корта благодари на феновете и им посвети успеха, Димитров демонстрира отлично настроение. Следващият му съперник - Виктор Троицки от Сърбия, има рожден ден в петък, когато двамата играят един срещу друг четвъртфинал.
"Аз ще го поздравя преди мача, след това победителят е само един", рече Гришо.
Първата ни ракета добави, че винаги играе трудно срещу Троицки, който е финалист на първия турнир през миналата година. В началото на 2016-а Гришо загуби от Виктор на финала на турнира в Сидни.
"Благодаря на публиката и въобще на всички българи. Първият мач никога не е лесен. Не очаквах Янович да сервира така. Това беше един най-тежките ми мачове от доста време насам. Но съм щастлив, вече съм в турнира. Не съм се стъписал от пълната зала, вината си е изцяло моя. Направих непредизвикани грешки, двойна грешка, когато бях пробит в първия сет. Същата бе атмосферата и на демонстративния ми двубой с Монфис преди повече от година тук. Важното е, че се наслаждавах на тениса, на публиката, на битката... Това е един от най-приятните ми мачове. Бях под напрежение, но това е нормално. Винаги е така. Щастлив съм, че спечелих", каза Григор.
А дали обстановката в залата - на моменти прекалено "остра" като за тенис на високо ниво, е попречила на поляка, който видимо беше изнервен на моменти?
"Всичко влиза в играта. Същото е, когато аз играя срещу Анди Мъри на "Уимбълдън". Познаваме се добре с Йежи, играли сме на най-различни места. Мачовете на "Купа Дейвис" преминават по същия начин."
"Съперникът им игра добре през целия мач, това, че той вече бе изиграл един двубой може би му помогна. Знаеше какво да направи в ключовите моменти. Нагаждаш се, влизаш в ритъм", добави най-добрият български тенисист.
Григор е играл срещу Роджър Федерер в родния му Базел, но призна, че обстановката там няма нищо общо с тази в София. Тук и залата е по-голяма, изтъкна той.
"Децибелите тук бяха повече", усмихна се Димитров.
Григор бе попитан какви са очакванията му за неделя - тогава е финалът.
"Неделя?! Утре е петък. Много гледам за неделя, но утре е петък. Фокусиран съм за тежък мач."
"В неделя, ако всичко върви добре, можем да измислим нещо", така пък Гришо отвърна на питаме дали планира отново да пее, както на Откритото първенство на Австралия.
След което предположи, че Лепа Брена, която днес беше в залата, може да изпее нещо.