Президентът Румен Радев  освободил журналистката Елена Йончева от поста секретар за връзки с медиите, съобщи бТВ. Все още няма информация за рокадата в сайта на институцията. Според неофициалната информация, станалото е по молба на самата Йончева. Според публикации в медии, журналистката ще влезе в депутатска листа на БСП.

По-рано през деня държавният глава подписа укази, с които назначи други петима съветници в своя екип, съобщиха от "Дондуков 2".



Три от имената са на досегашни съветници на президента Росен Плевнелиев.

Невин Осман-Йорданова става съветник по правни въпроси. Тя е заемала поста и по време на управлението на Росен Плевнелиев. Даринка Владова също остава на длъжността съветник по "Българската Коледа", а Ирина Николова-Гъркова – съветник по духовност и култура. Гъркова бе директор "Връзки с обществеността и протокол" на Министерството на правосъдието до 2011 г., а от 2012 г. в екипа на вицепрезидента Маргарита Попова.



Новите попълнения са две. Със свои укази държавният глава назначава Георги Александров за съветник по младежта и спорта, а бившият военен пилот Илия Милушев става съветник по сигурност и отбрана.

О.р. полк. Илия Милушев е завършил Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия като първенец на випуска. Учил е във Военната академия, в щабния колеж на Въоръжените сили на САЩ в Норфолк, Вирджиния, и в Колежа по отбраната на НАТО в Рим. В авиобаза „Равнец“ служи от младши пилот до командир. После отива в щаба на ВВС. Напуска армията през 2006 г.