"Трябва да започнем моментално разследване срещу сенатор Чък Шумър и неговите връзки с Русия и Путин. Какъв лицемер!"

Това написа снощи в Туитър американският президент Доналд Тръмп в отговор на обвиненията за връзки с Русия на хора от екипа му.

Той публикува и снимка на лидера на демократите в Сената Чарлз Шумър и руският президент, на която двамата ядат понички в Ню Йорк през вече далечната 2003 г.

 

 

Срещата е станала по време на визитата на Путин в САЩ, когато се срещна с тогавашния държавен глава Джордж Буш-младши.

Шумър отговори в социалната мрежа, че срещата се е състояла "открито пред медиите и обществеността". Той каза още, че спокойно ще говори за общуването си с Путин под клетва.

"А вие и вашият екип ще направите ли това?" обърна се той към Тръмп.

А по-късно с чувство за хумор направи и кратка реклама:

"За протокола - бяха понички от Krispy Kreme."

 

 

Тръмп продължи атаката и днес, обявявайки, че иска разследване на връзките на Нанси Пелоси с Русия, като сподели в Туитър снимка, на която председателката на камарата на представителите в американския конгрес се вижда на снимка с настоящия руски посланик в САЩ Сергей Кисляк. Пелоси наскоро отрече да се е срещала някога с него. После обаче уточни, че е говорила за среща на четири очи.

 

 

"Тръмп не схваща разликата между официална среща, която се снима от пресата, и тайна среща, за каквато неговият министър на правосъдието Сешънс излъга под клетва", написа пък тя в Туитър.