Евелин Банев-Брендо бе оправдан само частично от Софийския апелативен съд за това, че е участвал в организирана прстъпна група за пране на пари от наркотици с полубрат си Симо Карайчев, жена си Моника Добринова и сестра й Десислава Дишлиева. Днес апелативната инстанция, при която делото е вече за втори път, отмени постановените от СГС присъди – 7 г. и половина за Брендо и по 3 условно за другите трима.

Съдът обаче на практика оправда напълно само двете дами.

Брендо остава осъден като член на ОПГ, но изглеждаща по друг начин – със Симо Карайчев и застреляния през 2005 г. свой баджанак Константин Дишлиев. Затова той получи 6 години ефективно, а присъдата на брат му бе изменена от 3 години условно на ефективна.

Това е четвърто произнасяне по казуса. Делото се озовава за втори път в САС за последните 10 години, откакто тече, след като веднъж вече се произнесе СГС, както споменахме. После обаче апелативният съд оправда четиримата напълно, а ВКС върна процеса на втората инстанция заради процесуални нарушения.

Днес никой от участниците не коментира дали ще обжалва. Брендо изслуша решението с познатия си вид на незаинтересованост, като стоеше с ръце в джобовете, докато се четеше присъдата.

Решението на САС подлежи на обжалване пред ВКС.

Бившият цирков артист има невлязла в сила присъда от 20 години в Италия. Наскоро Румъния го издирваше с европейска заповед за арест за наркотрафик , но ние не ми го дадохме.