С дълги уточнения кой къде е седнал и спор дали Антон Хекимян е националсоциалист, малко хвърляне на книги по пода и сериозни намеци за бой... Така премина нервното гостуване на Евгений Михайлов в студиото на бТВ, където той изрази своето възмущение от такива българи като Слави Бинев, които отишли в ДПС.

Бившият режисьор „влетя“ в разговора с монолози срещу медиите по принцип и срещу водещия Антон Хекимян в частност. Всички те били част от огромен заговор, помагащ на Ахмед Доган и неговия "етнически октопод":

"Цял месец вие в момента се занимавате с възстановяване или агитация на комунистическия режим. Агитирате срещу българските граждани, насилствено преименувани. От сутринта преброих точно 26 пъти се повтори "Турция, турци, турска намеса, Турция"... Какво искате", избухна водачът на листа на ДОСТ по повод излъчен клип на турски на движението.

Той се разкрещя, че са му направили постановка и са го сложили "да седи на едно столче".

"Искате нов възродителен процес? Искате да подкрепите думите на Корнелия, че демокрацията ни е отнела много", критикува той водещия, който обаче една минута мълча безответно.

После по едно време се включи с питане защо отново се вади етническата карта.

"Всеки един гражданин е облъчен последния един месец – срещу Турция, срещу ДОСТ, свързват Турция с ДОСТ незнайно защо... Разбирате ли какво правите, г-н Хекимян?! - не стана ясно защо Хекимян харесва възродителния процес. 

В момента се готвят да нарушат българската конституция хора, които претендират да са юристи", с плам продължи режисьорът.

Стана ясно, че нарушителите на конституцията били тези, които искат да спрат автобусите с хора с български паспорти, които имат не само правото, а задължението да гласуват. Това били всички български граждани, които са изгонени преди 1989 г. в Турция и там сега живеят спокойно.

- В момента всички институции се занимават със защита на модела Доган-Пеевски, защита на това да не би някой да наруши монопола на Доган над тези български граждани - продължи Михайлов. - Президентът Първанов в момента иска забрана да гласуват - той беше ли против 90 000 граждани от Турция да гласуват за него?! Това беше рекорд.

- А Лютви Местан и Сергей Станишев целунаха ли се на Орлов мост, прощавайки се - рязко зави в сферата на еротичното Хекимян.

- Лицемерието н БКП стигна дотам - продължи да вика Михайлов, обяснявайки целувката. - Националсоциалистическата кампания, която и вие участвате! Подготвихте ме сам в студиото и да седя  на едни столчета сам... 

Разбра се кое дразни Михайлов - когато отзад, от въпросните "столчета" във викането се включи Юлиан Ангелов от ВМРО с директни послания като:

"Вие нямате морал, вие сте срам, нямате смелост! Българските зрители ще ви ударят шамар на 26-и!"

Михайлов предпочете да продължи да акцентира, че двамата му (вече) опоненти, които викаха един през друг, правели реставрация на възродителния процес и комунистическия режим.

Обвиненият в националсоциализъм водещ обаче продължи да набляга на целуването на Орлов мост и заплаши, че може да вика и по-силно.

- Аз искам да попитам агитира ли турският министър на социалната политика за ДОСТ на турски език в Турция - попита водещият.

- А на български език ли да го прави - отговори режисьорът.

Той опита да подари на представителя на ВМРО изследване за Втората световна война "България - военният трофей на Сталин". Това предизвика хвърляне на книгата...

- Не ми хвърляйте книги - сопна се Михайлов.

- Вие сте срам за българския народ – да отидете в една партия, която се подкрепя от Турция - не се даде Ангелов. - От такива като вас България няма нужда!

- Ако руски министър агитира на руски език, вие ще го приемете ли - включи се Хекимян.

Когато Михайлов се изправи и Ангелов стана до него, двамата почти си опряха носовее и... тъкмо да стане интересно и си седнаха. 

"Много се радвам, че вие всички защитавате г-н Ахмед Доган. Честита нова коалиция от комунисти, националсоциалисти. Аз в това няма да участвам - гласувайте с №13", - каза Михайлов.

Той прогнозира и какво ще стане до изборите:

"До края на седмицата ще видите надпис на турски върху българско училище, ще видите върху българска църква, ще видите новини за турчин, изнасилил българка, ще видите убийство от мюсюлмани на християни..."

Накрая Михайлов стана прав и започна да рецитира срещу камерата:

"Ахмед Доган ще вземе 20% от парламента на предстоящите избори", докато другите в студиото викаха.

Възползвайки се от правата си на водещ, Хекимян закри разговора.

При следващия гост - Илко Семерджиев, обаче водещият каза, че по време на предните дебати през цялото време е бил спокоен, защото в студиото е имало медицинско лице.